Se de siste boligsalgene på Løren med salgspriser

Det er nytt år og nye muligheter på boligmarkedet, og Sinsenboeren har sett nærmere på Løren og noen av de bruktboligene som har skiftet eier så langt i år. Hva var prisantydning og hva gikk de for?

Tallene er hentet inn fra Krogsveen Løren. Kartet under viser noen av boligene. Klikk på det røde ikonet for mer info.

 

Januar

Januar 2014 startet med fire salg for Krogsveens Løren-kontor, to av dem over prisantydning, ett salg til prisantydning og ett salg til kr 25.000,- under prisantydning.

- Dette var en god indikator på at markedet var i ferd med å få et lite skifte sett i forhold til tiden før jul. Noe av denne trenden har også grobunn i at våre selgere er mer bevisst på at markedet har svingt noe i løpet av høsten 2013 og at samsvaret mellom salgspris og takst i dag ikke er så høyt som i 2012 og begynnelsen av 2013. Her har vi rett og slett fått en korreksjon som er positivt og sunt for markedet, sier eiendomsmegler Emir Mekic, daglig leder for Løren-kontoret om januar-tallene.

En av boligene Krogsveen hadde ute til salg i januar var en 2-roms i 5. etasje i Kruttveien 12 på Løren. Prisantydning på boligen var 2.200.000 kroner. Den ble solgt for 2.350.000.

Februar

I februar hadde kontoret seks salg. Fire gikk over prisantydning, ett salg gikk til prisantydning og ett salg gikk kr 50.000,- under prisantydning.

- Dette er gode og friske tall som viser at den store utviklingen i området ikke har en negativ demper på folks interesse for vårt område. Tvert imot, så er det bedre trøkk på visningene enn det vi har erfart i månedene før jul, sier Mekic om februar.

Han legger til at utviklingen også er i tråd med tallene Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) presenterte onsdag 05. mars. Mekic mener man i første kvartal 2014 er i ferd med å rydde opp det etterslepet markedet bygde opp gjennom siste kvartal 2013.

Statistikken fra Eiendomsmeglerforetakenes forening viste da at boligprisene var 0,9 prosent høyere i februar 2014 enn i januar 2014. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,3 prosent. Prisene er nå 1,1 prosent lavere enn i februar 2013, ifølge NEF.

Det er positive signaler i boligmarkedet hvis man ser januar- og februar måned samlet, men det er trolig noe tidlig å "friskmelde" markedet helt etter den negative trenden som var i siste halvdel av 2013, het det i pressemeldingen fra NEF 5. mars.

Salget av bruktboliger har gått noe ned sammenlignet med tilsvarende måned i fjor. I februar 2014 ble det solgt 5.818 boliger, mot 6.096 i februar 2013. Ved utgangen av februar var det 12.772 aktive boligannonser på Finn.no. Det tok gjennomsnittlig 48 dager å selge en bolig i februar 2014, mot 33 dager i februar 2013.

Boligprisene har i februar måned steget over hele landet. I Oslo steg de med 1,1 prosent.

Mars

I mars har det kun vært ett salg på Løren, og det var det Krogsveen som hadde med Kanonhallveien 66A.

24 boliger omsatt på Løren så langt i år

Ifølge Mekic har det hittil i år blitt omsatt 24 leiligheter totalt på Løren, hvorav Krogsveen har omsatt 11 av disse.

Han opplyser at firmat til enhver tid har søkere i sitt register som ønsker å bo i Løren-området. Til 2- og 3-roms leiligheter på Løren har de ca. 40 interessenter. Til 4-roms leiligheter har de ca. 50 interessenter.

Når det gjelder nybygg, opplyser Mekic at i Fjordgløttveien er det nå solgt 2 leiligheter. Han betegner interessen som økende og viser til antall treff på nett, nedlastede salgsoppgaver og telefon/mail henvendelser.Merk at noen leiligheter er solgt "off-market", det vil si at de ikke er lagt ut.

Ser du feil eller har du kommentarer til artikkelen? Kontakt Sinsenboeren på e-post.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Byvandring til Lille Tøyen hageby og Keyserløkka

Her er åpningstidene på Løren minigjenbruksstasjon

Vil bygge fem etasjer høy kontorblokk ved inngangen til Peer Gynt-parken