Eplemottaket på Løren vil også satse på bakverk og lunsjretter


Eplemottaket i Lørenveien gaper over mer enn saft, cider og syltetøy og begynner å ligne en liten delikatessebutikk. Nå har de utvidet sortimentet og skilter med håndlaget ost fra Beito Ysteri basert på kortreist melk fra ku og geit.

Har du vært på Beitostølen, har du kanskje lagt merke til den lille ostefabrikken rett ved alpinsenteret i sentrum. De lager noen fantastiske oster, og det er disse som nå har begynt å dukke opp på våre kanter.

- Stølsost mild eller lagret, bukkhornkløver, hvit geitost, brennesle og ”fjellvinn” med masse forskjellige krydder er noen av ostene som har falt i smak på Løren, forteller Pål Larsen på Eplemottaket til Sinsenboeren.

Han sier Eplemottaket akter å presentere nyheter gjennom hele året.

- Vi har som mål å introdusere en ny leverandør hver måned året i gjennom, forteller han i en e-post.

De har olje, balsamico fra Meyers, honning med havtorn eller ingefær, te fra David Rio og produkter fra Eventyrsmak.

Eventyrsmak er en sammenslutning av lokale produsenter i Buskerud, blant annet Bakke gård, Sigdal bakeri og Veikåker gård, sistnevne forøvrig et svært hyggelig stoppested på riksvei 7 i Noresund.

Granskuddgele og sirup, Geiterams og Mjødurtsaft, Huldredråper og rognebærsirup samt Groviser er noe av utvalget derfra.

- I nær fremtid vil Eplemottaket tilby både bakverk og varme lunsjretter laget fra bunnen av helt uten tilsetningsstoffer, varsler Pål Larsen.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sinsen-arkitektur: Siloen som ble boligsameie

Historien om Lørenfaret: Kommandoran og IT-kjempen som forsvant

Søsterboligene i Sinsenveien har skiftet eier – slik skal Nye Aker sykehus bruke tomta