River industribygg og bygger boliger - 14 av 28 leiligheter solgt

Sinsenveien 41. Rivingen er i gang.

Rivingen av det gamle industribygget i Sinsenveien 41 er i gang. Her skal skal Solon Eiendom føre opp en boligblokk som markedsføres under navnet Løren Vest. Selskapet kjøpte eiendommen i juni 2013, ferdig regulert, mens det var selskapet Sinsenveien 41 AS med Niels Bugge og Torstein Tvenge i styret som sto bak da reguleringsplanen ble fremmet.

Solon Eiendom AS har Tore Aksel Voldberg som styreleder.

Boligarealet i nybygget blir samlet på 2388 kvadratmeter, ifølge Solon Eiendom. Så langt er 14 av 28 leiligheter i prosjektet solgt, opplyser eiendomsmegler Vegar Skredlund i Privatmegleren til Sinsenboeren.
Det nye leilighetsbygget, som ligger sør for Icas hovedkontor og vest for Selvaag-blokkene i Kanonhallveien, blir på fem etasjer.  På den andre siden av veien ligger Sinsen hageby.

Bygget som nå rives er et industri- og kontorbygg på tre etasjer som ble oppført i 1905-1908. Dette har blant annet huset Skaubo apparatfabrikk, en industribedrift som i sin tid startet med radioapparater og senere gjorde seg kjent for sine komfyrer.Tyske Elektro-Gerätebau GmbH (E.G.O) har holdt hus der, noe firmalogoen på fasaden fortsatt vitner om. Firmaet, som etablerte seg i Oslo i 1966, har nå sin avdeling i Grenseveien.

Bygget har vært brukt til næringsvirksomhet helt til det siste.

Reguleringsplaneforslaget var ute til offentlig ettersyn i 2012, og i september i fjor startet Privatmegleren salget av leiligheter. Etter et halvt år er de altså halvveis, 14 av 28 leiligheter er solgt.  Nybygget skal etter planen stå ferdig 2. kvartal 2015.

Det nye bygget skal romme to- til fem-roms leiligheter (selveier) fra cirka 40 kvadratmeter til 128 kvadratmeter, flere med balkonger som vender mot sør. På sørsiden av bygget er det også tegnet inn en felles hage. Selve bygget får en fasade i tegl, stål og glass. Arkitekt er SJ Arkitekter.

Eiendommen er på totalt 2,1 mål. Det blir parkering for 22 biler under bakken.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Byvandring til Lille Tøyen hageby og Keyserløkka

Her er åpningstidene på Løren minigjenbruksstasjon

Vil bygge fem etasjer høy kontorblokk ved inngangen til Peer Gynt-parken