Flere boliger, park eller flerbrukshall i Lørenveien 64

I november 2013 ble det kjent at Selvaag Bolig hadde kjøpt den ubebygde eiendommen Lørenveien 64 av DnBs livselskap og ville starte arbeidet med omregulering til boligformål.



Planområdet er på 7,3 dekar. 



Nå varsles det oppstart av detaljregulering. Innspill eller spørsmål må rettes til Arcasa arkitekter AS ved Inger Flaten innen 12. september, heter det i kunngjøringen.

Planområdet er på 7,3 dekar. Dette vil Selvaag Løren omregulere fra byggeområde for kontor, industri og forretning til ny detaljregulering, kombinert bebyggelse og anleggsformål - bolig/barnehage/forretning og torg. Men det foreligger også et alternativ: Oslo kommunes forslag er at området reguleres til grønnstruktur - friområde/park, eventuelt flerbrukshall.

Tomta er i dag parkeringsplass og ligger bak en furuhekk på motsatt side av veien der du svinger inn til kjøpesenteret Coop. Selvaags ønske er 150-180 leiligheter her.

Eiendomsbasen hos noblad.no forteller at eiendommen skiftet eier i 1996, da Gjensidige Nor Spareforsiking kjøpte den for 9 millioner kroner. I 2013 ble tomta overdratt fra Gjensidige Nor Spareforsikring til Dnb Livsforsikring ASA før Selvaag kjøpte den.

Se historisk byggesaksarkiv og følg framdriften for Lørenveien 64 - gnr/bnr 124/199 her

Tomta er i dag parkeringsplass og ligger bak en furuhekk på motsatt side av veien der du svinger inn til kjøpesenteret Coop. 



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sinsen-arkitektur: Siloen som ble boligsameie

Hvem husker gamle Ringen kino?

Historien om Lørenfaret: Kommandoran og IT-kjempen som forsvant