Løren-foreldre ble hørt i denne omgang - her er vedtaket om nye inntaksområder


 Utdanningsetaten har per 15. november 2014 besluttet nye inntaksområder som gjelder for 1. trinns elever fra og med skolestart 2014.

En tjukk bunke med underskrifter fra foreldre på Løren fikk Utdanningsetaten til å lytte. Aksjonen ble blant annet omtalt av NRK Østlandssendingen. Barna på Løren skal fortsatt sogne til Sinsen skole, det skjer i alle fall ingen endringer i denne omgang.

Likevel - Utdanningsetaten varsler at det kan bli aktuelt å justere kretsgrensene senere. Om Sinsen skole og Løren skriver de:
"UDE har vurdert at det er mest hensiktsmessig å la Lørenbyen gå til Sinsen skole i 2014. Dette selv om det senere kan komme endringer. Dette gir enhetlige inntaksområder for Hasle skole via Lørenbyen og til Sinsen skole, og imøtekommer dermed uttalelsene i høringen. Til skolestart 2015 kommer den nye skolen på Teglverkstomta. Dette vil medføre inntaksområdeendringer for omkringliggende skoler, deriblant Sinsen skole."
Les hele vedtaket her: Endring av inntaksområder som følge av gjenåpning av (Gamle) Løren skole (beslutning)

I løpet av den tre uker lange høringen i oktober, mottok Utdanningsetaten 50 høringsuttalelser på de foreslåtte inntaksområdene. Høringsuttalelsene er gjennomgått og vurdert og begrunnet i beslutningsbrev som 15. november ble sendt til de berørte skolene. Per august 2013 var det 7.750 førskolebarn i Oslo, og for Utdanningsetaten har utfordringen vært å få plass til alle 6-åringene som begynner høsten 2014. Det åpnes også to nye skoler med barnetrinn, Bjørnsletta skole og Løren skole, som krever eget inntaksområde og som påvirker inntaksområder ved nærliggende skoler. Innskriving vil skje i løpet av desember 2013. Invitasjon sendes ut til alle skolestartere, skriver Utdanningsetaten på sine nettsider.

Mer om nye inntaktsområder: I vedtaket kan du også lese om hvordan fordelingen av adressene mellom Refstad (Økern Torgvei) og Løren (Ulvenveien) skoler er besluttet delt og hvilke adresser som skal beholdes på Refstad skole, hvilke adresser som flyttes fra Refstad skole til Løren skole, hvilke adresser som flyttes fra Linderud skole til Refstad skole, fra Årvoll skole til Refstad skole, fra Tonsenhagen skole til Årvoll skole og fra Veitvet skole til Linderud skole.

Og det flyttes altså ingen adresser fra Sinsen skole til Løren skole som foreslått. Beslutningen kan ikke ankes da det ikke er et enkeltvedtak, opplyser Utdanningsetaten.

Forslaget til nye kretsgrenser ble omtalt her på bloggen i oktober. Her er saken

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Byvandring til Lille Tøyen hageby og Keyserløkka

Her er åpningstidene på Løren minigjenbruksstasjon

Vil bygge fem etasjer høy kontorblokk ved inngangen til Peer Gynt-parken