Lørenbanen i rute - og foran budsjett

Fint besøk på det som skal bli Løren stasjon onsdag: Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) og samferdselsbyråd Guri Melby (V) ga statsminister Erna Solberg (H) en omvisning, sammen med Sporveiens konsernsjef Cato Hellesjø.

Samtidig melder NTB at byggingen av den 1.600 meter nye T-banestrekningen mellom Sinsen og Økern er i rute og foran budsjett.

Solberg var godt fornøyd med omvisningen og mener mange andre norske byer har mye å lære av Oslos ambisiøse satsing på kollektivtrafikk.

– Jeg er imponert over det de får til i kollektivtrafikken i Oslo, både når det kommer til miljø og utvidelsen med nye linjer og stasjoner, sier statsminister Erna Solberg i en kommentar ifølge Sporveien.no.

Oslo er den raskest voksende hovedstaden i Europa, og behovet for kollektivtransport vil øke betydelig. Oslo kommunes målsetning er at all vekst i persontrafikken i hovedstadsområdet skal tas med kollektivtransport, sykkel og gange.

36 meter under bakken bygges ny t-banestasjon og bane på Løren. Med litt blått i tunnelen lover det vel godt for 14. september?
Posted by Stian Berger Røsland on Wednesday, August 5, 2015

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Byvandring til Lille Tøyen hageby og Keyserløkka

Her er åpningstidene på Løren minigjenbruksstasjon

Vil bygge fem etasjer høy kontorblokk ved inngangen til Peer Gynt-parken