Åpningsfest i Økerntunnelen

Torsdag 10. oktober inviterer Statens vegvesen store og små til åpningsfest i Økerntunnelen mellom klokka 15.30 og 17.30.

Se bildene fra tunnelfesten her

Markeringen skyldes at den nye veien fra Økern til Sinsen på det nærmeste er ferdig. "Det betyr en langt bedre hverdag, med mindre trafikkstøy og bedre luftkvalitet", skriver Statens vegvesen i invitasjonen som er sendt ut til beboere i området.

Men obs, fram til det nye veisystemet på Økern/Sinsen åpner for full trafikk 14. oktober, varsles det omlegginger og sterkt redusert framkommelighet.

På programmet for åpningsfesten står det musikk, kaffe, boller, pølse, tunnelbrus, taler og underholdning. Det er ordfører Fabian Stang som skal åpne veien sammen med elevrådslederen ved Løren skole. Løren skolemusikkorps spiller opp.

Fra 14. oktober får bilene ta i bruk de nye veiene og tunnelene, men før den tid kommer det altså flere midlertidige endringer i trafikkmønsteret, ifølge Statens vegvesen.

Les også: Tall og fakta om Økerntunnelen og Lørentunnelen

Les mer om vegprosjektet på Økern og Løren på Statens vegvesens sider her.

http://www.vegvesen.no/Vegprosjekter/Ring3

Les mer om åpningsfesten her

Illustrasjonen over: Slik skal det bli på sentrale Økern. Tunnelen nede til venstre er den nye Økerntunnelen på Østre Aker vei. Den øverste tunnelen er Lørentunnelen på Ring 3, retning Sinsen. Økernsenteret til høyre. (Vianova/Statens vegvesen)

Fakta om Økern- og Lørentunnelen

* Ring 3 legges i tunnel mellom Økern og Sinsen (Lørentunnelen)
* Østre Aker vei legges i tunnel forbi Økern (Økerntunnelen)
* Flere nye lokalvegforbindelser for å forbedre trafikkflyten internt på Økern.
* Nytt kollektivknutepunkt på Økern, oppgradere Økern T-banestasjon til metrostandard


MOT NORDVEST: Økern sett mot nordvest. Økern senter til venstre i bildet. I forgrunnen Østre aker vei som går inn i den nye Økerntunnelen. (Vianova / Statens vegvesen)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sinsen-arkitektur: Siloen som ble boligsameie

Selvaag har måttet justere - slik blir Sinsenveien 45-49

Hvem husker gamle Ringen kino?