- Mottaket på Refstad skal avvikles

Noen dager før stortingsvalget ble det kjent at Justisdepartementet vil flytte transittmottaket på Refstad til Lierskogen i Buskerud.

Se saken i Drammens Tidende/Nettavisen her

Mottaket i Oslo har hatt problemer med bråk og kriminalitet. Uvedkommende har oppholdt seg der, og i en aksjon i juni ble det funnet betydelige mengder narkotika på mottaket. 35 personer som oppholdt seg ulovlig på mottaket ble pågrepet eller bortvist av politiet. Naboer og lokalpolitikere i Lier har reagert med frustrasjon over avgjørelsen. De følte seg overkjørt av staten og mener regjeringen bare flytter problemene, skriver avisa.

Statssekretær i Justisdepartementet, Pål Lønseth, sier til avisa Groruddalen at Statsbygg mener det er realistisk å ha det nye mottaket i Lier ferdig innen tre år.

– Det har vært en utfordring å finne en egnet eiendom nær Oslo. På Refstad har det vært store utfordringer knyttet til narkotikakriminalitet, noe som har skapt utrygghet for både beboere og nærmiljøet. Det her er et problem vi har stor forståelse for, og derfor skal mottaket avvikles, sier Lønseth til avisa.

I 2010 ble asylmottaket på Refstad gjort om til transittmottak og erstattet da Trandum i Asker. Refstad har hele tiden vært ment som en midlertidig løsning.

Bildet er hentet fra Google Maps.
 

Vis større kart

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvem husker denne Sinsen-restauranten?

Hva skjer i Trondheimsveien 113?

Slik blir den nye høyblokka på Økern torg