17-trikken på nye veier - bringer deg til Dronning Eufemias gate

Hopper du på 17-trikken på Sinsensterrassen nå og blir søvnig sittende, ender du i Oslo nye paradegate i Bjørvika, Dronning Eufemias gate.

Det var kanskje ikke dit du hadde tenkt deg, men hvorfor ikke?

Årsaken til at 17-trikken går nye veier er anleggsarbeid mellom Tinghuset og Holbergs plass. Så nå vender både linje 17 fra Sinsen og linje 18 fra Ljabru/Holtet i Dronning Eufemias gate.

Det kommer til å være stengt mellom Tinghuset og Holbergs plass for trikken fram til våren 2018. Den planlagte påkoblingen mellom trikkesporet i Bjørvika og Ekebergbanen må du imidlertid vente en stund på. Først må Bane Nor bli ferdig med den nye tunnelen til Follobanen. Så det skjer tidligst i 2019/2020, melder Sporveien.

Administrerende direktør for trikken Birte Sjule ser lyst på det og ber folk utforske Bjørvika. «Vi er svært glade for at vi nå over tid kan høste erfaringer med trafikkering av denne fantastiske nye trikkeavenyen i Oslo. Anlegget i Bjørvika er noe av det flotteste vi har, og vi har lenge ønsket å ta det i bruk», sier hun i en pressemelding.

For Sinsenboerens regning skal du få tre anbefalinger om du vil utforske Bjørvika - alle gratis: Sørenga sjøbad, operataket og fotogalleriet Shoot (Trelastgata 17).

Sporveien har laget en liten video for å vise folk hvor du havner med 17-trikken nå


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Byvandring til Lille Tøyen hageby og Keyserløkka

Her er åpningstidene på Løren minigjenbruksstasjon

Vil bygge fem etasjer høy kontorblokk ved inngangen til Peer Gynt-parken