- Lørenbanen i rute - åpner i april 2016

- I april neste år åpner Lørenbanen, og da vil de reisende også møte Nydalen stasjon med økt kapasitet. Med den forventede befolkningsveksten i osloregionen er dette et av mange tiltak som vil gi et bedre tilbud og økt kapasitet på T-banen», sier Sporveiens banesjef, administrerende direktør Bjørn Granviken, i en pressemelding denne uken.

Her kommer Løren stasjon. Bildet er fra november 2014.

Sporveiens konserndirektør Per Magne Mathisen kaller Lørenbanen en svenneprøve til Fornebubanen (se video under og sak i tu.no). Han sier de er i rute når det gjelder Lørenbanen og håper å kunne levere til lavere pris enn bevilget.

Lørdag 14. og 15. mars stenges linje 3 på T-banen mellom Ullevål stadion og Sinsen, mens linje 4 stenges mellom Majorstuen og Sinsen. Fra første morgenavgang mandag 16. mars kjører linje 3 og 4 til Sinsen igjen. Stengingen har sammenheng med hektisk aktivitet på Nydalen stasjon og på Ringbanen ved Sinsen. Nydalen stasjon skal klargjøres for å ta i mot et rulletrappløp i tillegg til de to eksisterende rulletrappene. På Ringbanen ved Sinsen skal signal- og sikringsanlegg klargjøres for gjenåpning av Ringbanen 22.mars etter å ha vært stengt i ca et år grunnet byggearbeidene med Lørenbanen.

Banesjef Granviken sier han er glad for at Sporveien er helt i rute med arbeidene med Lørenbanen.

- Det har vært nødvendig å holde Ringbanen stengt i et år i forbindelse med anleggsarbeidene med Lørenbanen. Jeg ser derfor frem til at Ringbanen gjenåpner 22. mars og takker samtidig T-banens kunder for den tålmodighet har vist i det året Ringbanen mellom Carl Berner og Sinsen har vært stengt, sier han.

  Fakta om Lørenbanen
  • 1,6 kilometer ny dobbeltsporet bane mellom Sinsen og Økern
  • Ny underjordisk stasjon på Løren. Se kart og saksinnsyn.
  • Oppgradere Vestli, Romsås og Stovner stasjon
  • Anleggsarbeidet startet i 2013, åpning av banen 2016 
  • Arbeidet utføres av Sporveien, Skanska Norge AS og Railcom
VIDEO: Se Sporveiens video om Lørenbanen publisert 4. mars 2015:

 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Byvandring til Lille Tøyen hageby og Keyserløkka

Her er åpningstidene på Løren minigjenbruksstasjon

Vil bygge fem etasjer høy kontorblokk ved inngangen til Peer Gynt-parken