Varsellampene lyser for oslolufta

Bygdøy alle, Alnabru, Åkebergveien og Grønland var stasjoner med oransje utslag da Sinsenboeren sjekket mandag kveld.

Varsellampene på Luftkvalitet.no og hos Bymilljøetaten i Oslo kommune lyser gult og oransje nå for dårlig luftkvalitet og høyt nivå av nitrogendioksid (NO2). Det siste varselet fra Bymiljøetaten varslet "mye forurenset luft i sentrum og langs større og sterkt trafikkerte veier" mandag. Varselet for tirsdag 10. februar lyder slik:

  • Varsel som gjelder for i morgen, tirsdag 10.2.: Det ventes mye forurenset luft i sentrum og langs større og sterkt trafikkerte veier. De høyeste konsentrasjonene ventes i forbindelse med rushtidene. I enkelte sterkt trafikkerte områder (Alnabru-Ulven-Økern-området og langs E6, E18 og Ring 3) ventes det innslag av svært forurenset luft. Det er eksos og veistøv som forurenser. På kvelden ventes det også noe forurenset luft fra svevestøv i områder med vedfyring. Ellers ventes det generelt lite forurenset luft.Oslolufta overvåkes av et målenett av 12 stasjoner, og dataene fra disse målestasjonene kan du følge på Luftkvalitet.info. Disse dataene gir myndighetene og befolkningen en pekepinn over luftkvaliteten fra dag til dag.

En kikk på det interaktive kartet mandag 9. februar klokka 21 viser mange gule lamper (noe luftforurensning) og noen gule (mye luftforurensning). Diagnosen for oslolufta i disse dager er rett og slett: Helserisiko forekommer.

Bygdøy alle, Alnabru, Åkebergveien og Grønland var stasjoner med oransje utslag da Sinsenboeren sjekket mandag kveld.

Dette kartet fra Bymiljøetaten viser områder som ventes å være utsatt for luftforurensning fra trafikk tirsdag 10. februar. I forbindelse med rushtidene kan konsentrasjonene bli høyere og mer utbredt enn det som vises på kartet.


Dette betyr fargekodene på Luftkvalitet.info:

Rødt : Svært forurenset. Små barn bør unngå lengre opphold utendørs. Også friske personer kan kjenne ubehag.

Oransje: Mye forurenset. Astmatikere og personer med alvorlige hjerte- eller luftveislidelser bør unngå lengre opphold utendørs i mye forurensede områder.

Gult: Helseffekter kan forekomme hos astmatikere.

Grønt: Liten eller ingen risiko.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvem husker denne Sinsen-restauranten?

Hva skjer i Trondheimsveien 113?

Slik blir den nye høyblokka på Økern torg