Hvem husker gamle Ringen kino?


Skal du på Ringen kino, tar du sikte på Grünerløkka og krysset Sannergata/Toftesgate. Den nye og heldigitale kinoen åpnet i november 1988 i kvartalet Ringnes park. Men navnet Ringen kino vekker også minner hos den eldre garde.

Ringen kino het også kinoen som åpnet på Carl Berners plass i 1939 og var i drift fram til 1988. Den hadde inngang fra Trondheimsveien, der det nå ligger Rimi-butikk. Over inngangen sto det "Ringen" i lysende neonbokstaver. Kinoen lå i en funkisgård tegnet av arkitekt Frithjof Stoud Platou, som også var mannen bak det som var ment å bli Norges første skyskraper, Horngården på Egertorget, som imidlertid endte opp med åtte etasjer og var et arbeid Platous læremester Lars Backer hadde påbegynt.

Gården var både forretningsgård og boliggård, som i dag. Th. Ekren dame- og barnekonfeksjon delte hus med kinoen.

Steinar Kallander var en av dem som opplevde Ringen kino på Carl Berner. Oslo kommunes byarkiv siterer ham slik:
Ringen Kino var min barndomskino på 7o-tallet. Tok ofte Grorudbanen fra Økern eller Vollebekk ned til Carl Berner for å se Stompa, Olsenbanden eller kanskje det sterkeste minnet, den legendariske musikkfilmen The Last Waltz med The Band og ørten andre legender i 1978. Da var jeg 12 år. På barneskolen på Løren var de opptatt at vi skulle se film da vi fikk rabbattkort på tre utvalgte filmer med klippekort to ganger i året på Ringen Kino. Det var spennende, men det jeg husker best var at det en gang kostet Kr.3.50 for å se Robin Hood med Donald Duck som forfilm.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Byvandring til Lille Tøyen hageby og Keyserløkka

Her er åpningstidene på Løren minigjenbruksstasjon

Vil bygge fem etasjer høy kontorblokk ved inngangen til Peer Gynt-parken