Nye gater på Hasle/Løren trenger navn

Bydel Grünerløkka ber om forslag til navn på nye gater i området Hasle/Løren innen 17. januar, melder Oslo kommune på nett.

Gatene ligger på området som tilhørte Arcus/Vinmonopolet - Chateau Hasle på folkemunne, en virksomhet som i mellomtiden har flagget ut av Oslo og etablet seg på Gjelleråsen.

Nå eies tomta av Höegh eiendom, og utbyggingen er i gang. Det skal bygges boliger, det skal være næringsvirksomhet og annet. Utbygger har gitt prosjektet navnet Hasle Linje.

Les mer om Hasle Linje her.

Den ene gata som trenger navn strekker seg fra Haslevangen i sør, går nordover tvers gjennom området opp til Alnabanen, og følger Alnabanen mot vest til den treffer Peter Møllers vei. Den andre gata går vestover fra den nye rundkjøringa i Økernveien før den går 90 grader mot sør til den munner ut i et torg.

Höegh eiendom ønsker gatenavn som speiler den virksomheten som har vært på tomta, opplyser kommunen.

Legg hodet i bløt i jula og send ditt forslag til postmottak@bga.oslo.kommune.no om du vil ha et ord med i laget.Eksisterende veitrase Anders Winsvolds vei opphører å eksistere, ifølge bydelen.
Salget av boliger i prosjektet Krydderhagen startet denne høsten. Megler Finn Bragnes i DnB Eiendom opplyser på prosjektets nettside at de er fornøyd med salget og tilbakemeldingene så langt. Det planlegges salgsstart for området A1 i februar 2014.

Visningssenteret ligger i Haslevangen 16.

I Krydderhagen skal det bygges leiligheter i størrelser fra 45 til 120 kvadratmeter; 2-roms til 4-roms leiligheter. Utbygger lover innvendig takhøyde og store vindusflater. Alle leiligheter får egen uteplass, enten i form av balkong, markterrasse eller takterrasse. En stor del av leilighetene blir gjennomgående og disse får balkong på to sider, heter det. Har du råd til å sikre deg en av toppleilighetene, loves det også utsikt over byen. Det blir parkering under bakken.

Arkitekt er Dyrvik Arkitekter.

 
Prosjektbilde hentet fra Hasle Linje.

Prosjektbilde hentet fra Hasle Linje.Prosjektbilde hentet fra Hasle Linje.

Arcus-tomta sett fra Alnabanen. Krydderhagen skyter snart opp til venstre i bildet.

Deler av den gamle bygningsmassen på Arcus-tomta skal bevares som et minne om stedets historie.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

17. mai på Sinsen og Løren i Oslo

Løren: En gangbro åpnet og en annen fortsatt i det blå

Hva skjer i Trondheimsveien 113?