Hva skjer i Trondheimsveien 113?


Faksimile fra trondheimsveien113.no (PEAB)


Carl Berner senter er jevnet med jorden. Nå kommer i stedet Carl Berner torg på denne tomta i Trondheimsveien 113. Tomta huset blant annet Jysk, Elkjøp og en av byens brune kneiper, Carl Berner Kjellern. Nå er dette historie. I fjor kjøpte Peab Eiendomsutvikling tomta av Progress Ingeniørfirma. Da var den allerede ferdig regulert til boligformål. Nå skal det bygges boligblokker rundt et torg. Det blir 111 leiligheter i alt, i størrelse fra 38 til 192 kvadratmeter. Ifølge Peab blir det 56 leiligheter i salgstrinn 1 og 55 i salgstrinn 2.

Les om planene for Trondheimsveien 113 på Saksinnsyn hos Plan- og bygningsetaten

De to byggene som nå er revet blir erstattet av et kombinasjonsbygg med boliger og næringsareal. Totalt skal det bygges 16.000 kvadratmeter. Det blir takterrasser på 200 og 400 kvadratmeter. Arkitekter er Link Arkitektur AS. Tiltakshaver er Trondheimsveien 113 AS som er 100 prosent eid av Peab.

Et av byggene på tomta er vernet og skal stå. Dette er et tidligere verkstedlokale som nå benyttes som lager. Inn mot dette teglsteinsbygget er det tegnet inn et smug/gågata.

Går vi tilbake til begynnelsen av 1900-tallet, dukker navnet Progress Verktøimaskinfabrik opp. Fabrikken ble oppført i årene 1900-1910, ifølge Lokalhistoriewiki.

Murbygget til høyre er fredet og blir stående. (PEAB)


Carl Berner senter slik det så ut. (Google Maps)
Progress Verktøimaskinfabrik da den satte sitt preg på tomta. Bilde hentet fra Digitalt Museum/Norsk Teknisk Museum.

Fasaden sett fra sør med Trondheimsveien til venstre.


Skisse av den nye bebyggelsen i Trondheimsveien 113. Trondheimsveien til venstre.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Byvandring til Lille Tøyen hageby og Keyserløkka

Her er åpningstidene på Løren minigjenbruksstasjon

Vil bygge fem etasjer høy kontorblokk ved inngangen til Peer Gynt-parken