Slik blir den nye høyblokka på Økern torg

Faksimile fra saksdokumentene. Nye tegninger av fasade nord og øst. (Hille Melbye Arkitekter AS) 
Hvordan blir nye Økern senter i Økernveien 145 seende ut? Sinsenboeren har tatt en kikk på planene. Her gir vi deg en liten oversikt.
Dette er plantegninger og illustrasjoner som ligger ute på Plan- og bygningsetatens nettsider. Klikk på lenken her for å få de siste oppdateringene i saken.

Illustrasjon av hvordan nye Økern senter er tenkt å bli. (Hille Melbye Arkitekter AS) 
Da Økernsenteret med kjøpesenter, bank, post og kontorer ble bygget i 1970 var det Norges høyeste kontorbygg og et av de mest ruvende byggene i Oslo. Arkitekter var Håkon Mjelva og Per Norseng. Nå skal høyblokka og all den gamle bebyggelsen rives og erstattes av et nytt senter.

Illustrasjon av hvordan nye Økern senter er tenkt å bli. (Hille Melbye Arkitekter AS)


Situasjonsplan viser hvor den nye Høyblokken og Ulvenblokken skal plasseres. (Hille Melbye Arkitekter AS)
Dette flyfotoet av Fjellanger Widerøe ligger ute på Oslo byarkiv og viser Økernsenteret da det var nytt.


Planene omfatter et handelshus og to kontorbygg. Dette skal erstatte dagens handels- og kontorbygg på området. Høyblokka, kjøpesenteret og garasjeanlegget blir revet.
Handelshuset skal bestå av restauranter og butikker og er planlagt med tett integrasjon med kontorbyggene som har fått navnet «Høyblokken» og «Ulvenblokken», kan vi lese av redegjørelsen om arkitektur og estetikk fra Hille Melbye Arkitekter AS.
Nye Økern senter er planlagt som et trafikalt knutepunkt i Hovinbyen og i den nordlige delen av Oslo sentrum. Tomta ligger høyt i terrenget.
Torget er plassert på sørsiden. Denne siden blir hovedadkomst, og her er det også T-banestasjon og bussholdeplass. Byens gang- og sykkelstier møtes på torget. Det loves å utvikle et torg med «best mulig solforhold for uteareal med aktiviteter og bevertning».
Torget skal være åpent for fri ferdsel mellom Ulvenveien og en framtidig parkbro.
Hovedmaterialet på fasadene er tenkt kledd med mattet glass, alternativt annen platekledning med tilsvarende refleksjon og overflatekvalitet som glass, skriver arkitektene.
Tanken er at fasaden skal fange himmelens lys og farge og skape myke og levende refleksjoner ved skifte av lysforhold.
Tiltakshaver Økern Sentrum ANS og Hille Melbye Arkitekter AS har fått forlenget frist til 1. september 2017 med byggesaken for Økern senter. Plan- og bygningsetaten i Oslo fikk søknad om rammetillatelse 1. februar i år. Saksbehandlingsfristen er forlenget fordi det er flere ting som må avklares når det gjelder rekkefølgekrav i reguleringsbestemmelsene knyttet til offentlige gangbroer over Ringveien.

Illustrasjon av hvordan Økern senter er tenkt å bli. (Hille Melbye Arkitekter AS)

Gamle fasadetegninger av Økernsenteret av i dag. (Hille Melbye Arkitekter AS)

Bloggpost fra 2013: Mens vi venter på det nye Økernsenteret

Kommentarer

  1. Fin oppsummering! Håper tiltakshaveren og PBE finner en løsning på rekkefølgekravet, det er synd om en så liten detalj skal forsinke et så viktig prosjekt for bydelen.

    SvarSlett
  2. Er det noen som vet når Høy-blokka skal rives, har hørt at den skal rives nå i høst men ikke fått med meg datoen.... og vet noen mer om planene og oppstart for det nye senteret?
    Med hilsen Roy Hernandez
    Refstad beboer.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvem husker denne Sinsen-restauranten?

Hva skjer i Trondheimsveien 113?