Ønsker fortetting i Sinsen hageby

Tegning over eiendommen i Breisjåveien med prosjekterte boliger.
Firmaet Ferdigattest Byggesak AS har søkt om å få rive eksisterende tomannsbolig i Breisjåveien 38 i Sinsen hageby og føre opp to nye tomannsboliger.

Se alle dokumenter og saksgang for sak nummer 201515150 her på Saksinnsyn.

Eiendommen er på 1337 kvadratmeter.

Sinsen hageby ble oppført på begynnelsen av 1930-tallet, i hovedsak før Sinsenbyen i årene 1934-39. Fra Byantikvarens side heter det at området har høy kulturhistorisk verdi.  Det var arkitektene Einar Smith og Edgar Smith Berentsen som utarbeidet tegningene. Sinsen hageby ble oppført på en del av eiendommen som tilhørte Søndre Sinsen gård.

Deler av Sinsen hageby ble i 2014 ført opp på Byantikvarens gule liste, men det gjelder ikke Breisjåveien 38. Boligen på eiendommen har gjennomgått flere endringer, men har likevel en viss verneverdi, mener Byantikvaren, som likevel ikke vil motsette seg riving. Det Byantikvaren anbefaler er at "eventuell ny bebyggelse på eiendommen gis en plassering, hovedform og materialbruk som innpasser seg og viderefører miljøets karakteristiske trekk."

Sinsen hagebys vel skriver i et brev til kommunen datert 10. november 2015 at selv om denne boligen ikke står på gul liste må det tas hensyn til omliggende bebyggelse.

"De mottatte tegninger for Breisjåveien 38 viser en arkitektur langt unna annen bebyggelse i Sinsen hageby", skriver velforeningen ved leder. Det pekes på at de to nye tomannsboligene ikke ligner mye på eksisterende boliger og at det her er snakk om en fortetting "ulikt de andre eiendommene i området".

Naboer har krevd nytt nabovarsel og anledning til komme med protest.

Plan- og bygningsetaten har bedt om tilleggsdokumentasjon før saken kan behandles, og firmaet Ferdigattest Byggesak AS har svart på dette 5. januar 2016.

De to nye tomannsboligene er presentert i en salgsannonse på Finn.no, der det tas forbehold om kommunens godkjenning.

P-rom for hver av boligene er oppgitt til 119 - 134 kvadratmeter.

Se bilder fra annonsen her:



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sinsen-arkitektur: Siloen som ble boligsameie

Hvem husker gamle Ringen kino?

Historien om Lørenfaret: Kommandoran og IT-kjempen som forsvant