Badeplasser, badetemperaturer og vannkvalitet i Oslo

Akerselva ved Frysja. (Foto: Trond Lepperød)
Har du utforsket bademulighetene i Oslo i sommer? Hetebølgen med rekordhøye lufttemperaturer har ført til et yrende liv på fjorden, på strender, svaberg, markavann, elver og selvsagt Frognerbadet og Tøyenbadet. Dette er sommeren Kjetil B. Alstadheim i Dagens Næringsliv tok på kornet med sin Twitter-melding 21. juli: "Norge er det nye syden. 30 grader og nordmenn overalt".

Middeltemperaturen på Blindern i juli ligger foreløpig på 20,8 grader. Det er 4,4 over normalen. 24. juli ble det satt en foreløpig rekord i makstemperatur. Høyeste temperatur på Blindern den dagen var 33,4 grader. Den forrige rekorden fra 2009 var på 33 grader. 

Fergekai Hovedøya. (Foto: Trond Lepperød)
Skal du orientere deg blant bademulighetene i Oslo og omegn, er det Skiforeningen som har den beste servicen med sitt oppdaterte badekart, som også viser badetemperaturen. Det er Bymiljøetaten som tar tempen på badevannene. Nedenfor gjengir vi kartet. Zoom inn og klikk på ønsket sted, så finner du også informasjon om vanntemeraturen og når den er målt.

Vil du sjekke vannkvaliteten på ditt badested, går du til Bymiljøetatens nettside for vannkvalitet her. I skrivende stund er det god vannkvalitet alle steder, men du kan også se verdiene på forekomst av koliforme bakterier.

Værutsiktene for Oslo kan du sjekke her på yr.no.


Vis større kart

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Byvandring til Lille Tøyen hageby og Keyserløkka

Her er åpningstidene på Løren minigjenbruksstasjon

Vil bygge fem etasjer høy kontorblokk ved inngangen til Peer Gynt-parken