Hvem husker denne Sinsen-restauranten?


Hvem husker den gamle restauranten i Trondheimsveien 139? (Sinsen restaurant eller Sinsenrestauranten?) Leif Ørnelunds bilder fra 1965 vil vekke minner hos den eldre garde som husker Sinsen og Carl Berner slik det en gang var. Restauranten her var et folkelig spisested der det ikke var spiseplikt og heller ikke slipstvang, forteller vår kilde, som vokste opp i Sofienberggata og rett som det var dro til Carl Berners plass og oppover Trondheimsveien. Kanskje var det for å se en film på gamle Ringen kino på Carl Berners plass. Kanskje var det for å svinge seg. I helgene var det danserestaurant med levende musikk på restauranten i Trondheimsveien 139. Dette var et typisk lokalt sted der bydelens beboere møttes, forteller han.

En gang på 1980-tallet ble Sinsen restaurant kinarestaurant. Der var det innendørs karpedam som gjestene kunne spasere over på en liten bro, erindrer vår mann.


Sort/hvitt-bildet er hentet fra Oslo Museums arkiv/Digitalt Museum og er gjengitt her med museets tillatelse. Har du informasjon om bildet, kan du poste det direkte på Digitalt Museums side her.

Et annet bilde fra Digitalt Museum tatt i 1966 viser hvordan gata så ut den gangen, og vi kan se restaurant-skiltet på utsiden.

Bildet under viser bygget i dag sett fra Trondheimsveien slik det ser ut nå.

Etter at dette innlegget ble postet, tok Ketil Næss kontakt, og vi har gjort noen endringer i teksten. Han forteller at Sinsen Restaurant, lå i andre etasje på Sinsen kino (1937-1964) i Trondheimsveien 163, cirka 200 meter høyere opp. Dette bildet tatt i 1937 viser at Næss har rett. Her ser vi at det står «Sinsen restaurant» på skiltet utenfor.

Den avbildede restauranten i dette blogginnlegget het Sinsenrestauranten, ifølge Næss. Sinsenboeren etterlyser enda flere opplysninger som kan bekrefte dette og kommer tilbake til saken. Var de to restaurantene i drift på samme tid, og hva var historien bak restauranten i Trondheimsveien 163? I Oslobilder er bildene over ført inn med teksten «Sinsen restaurant interiør», så det trengs åpenbart en opprydding her.Kommentarer

  1. Sinsen Restaurant lå i andre etasje i Sinsen kino(1937-1964) Trondheimsveien 163, ca 200 meter høyere opp. Den avbildede restauranten het Sinsenrestauranten. http://dms09.dimu.org/image/02RWTspaW5?dimension=600x600

    SvarSlett
  2. Nå har jeg brukt adressebøkene for Oslo, og ifølge de så lå Sinsen Restaurant i Trondhjemsveien 163, fra 1937 til 1939. Fra 1940 og videre, så lå Sinsen Restaurant a/s i Trondheimsveien 139. Det var ingenting som het Sinsen Restaurant på adressen Trondheimsveien 163 fra 1940 og årene framover. Derimot så lå det ett firma / butikk, som hadde navnet Restaurants Delikatessen i Trondheimsveien 163, fra 1940 til 1947. Denne lå i 1 etasje. Mulig det var delikatessebutikken som lå på hjørnet av Trondheimsveien og Bjørn Stallares vei, som var registrert med dette navnet.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

17. mai på Sinsen og Løren i Oslo

Løren: En gangbro åpnet og en annen fortsatt i det blå

Hva skjer i Trondheimsveien 113?