Her er forslaget til nye skolegrenser


1. november går høringsfristen ut for forslaget til nye kretsgrenser for 22 av i alt 103 Oslo-skoler med barnetrinn. Sinsen skole og det som nå heter Løren skole og Gamle Løren skole blir berørt. Sistnevnte eiendom er under rehabilitering og utbygging og blir igjen skole under navnet Løren skole, mens nåværende Løren skole får navnet Refstad.

Prosessen som nå er i gang gjelder barn født i 2008 og senere. Utdanningsetaten har lagt dem inn på kart for å se fordeling. Målet er at elevene i størst mulig grad skal skrives inn ved skolen de skal begynne på.

Kommunen har hastverk, for i desember er det innskriving. De som vil ha et ord med i laget om kretsgrensene må derfor skynde seg. I november setter kommunen bokstavelig talt strek.

Sinsen skole trenger ifølge Utdanningsetaten avlastning allerede i 2015, og Løren skole og Refstad skole skal ta unna. Ved årets skolestart hadde Sinsen skole 550 elever. Kapasiteten er 728, opplyste rektor.Dette er adressene som foreslås overført fra Sinsen skole til det som blir Løren skole: Børsteveien, Dag Hammarskjølds, Kanonhallveien, Kruttveien, Lørenfaret, Lørenvangen, Lørenveien, Normaveien, Peter Møllersvei og Sinsenveien. Hvilke nummer som berøres kan du se på illustrasjonen over.

Høringsforslaget ble sendt ut 11. oktober, og du kan laste det ned og lese det her.

Bakgrunnen for forslaget er elevtallsprognoser for Oslo-skolene som forteller om en samlet vekst på rundt 14.700 elever fram mot 2024.

Illustrasjonen under viser nytt inntaksområde for Løren skole og Refstad sskole. Grønn strek er ny grense, rød strek er nåværende grense.

(Kilde: Utdanningsetaten, Oslo kommune)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

17. mai på Sinsen og Løren i Oslo

Løren: En gangbro åpnet og en annen fortsatt i det blå

Hva skjer i Trondheimsveien 113?