Kriminelle skaper problemer på Refstad mottak

Kriminelle som utgir seg for å være asylsøkere, er et økende problem ved Refstad transittmottak. Aftenposten har i en artikkelserie satt søkelyset på utfordringene mottaket har, blant annet med utgangspunkt i et brev mottaksleder Tove Gilje skrev til Utlendingsdirektoratet i august i år.

3. september skrev Aftenposten at mottaket hver uke må bortvise 30 personer etter mistanke om narkotikasalg og kriminalitet. I sommer har politiet hatt to razziaer på mottaket og pågrepet asylsøkere med narkotika, asylsøkere som ikke hadde plass der. Ifølge mottakslederen kommer de som bortvises tilbake, og hun sier dette ødelegger for det store flertallet av reelle asylsøkere. Hun sier de det gjelder er folk som bor på mottak i andre deler av landet. Fra mottaket er det kort vei ned til det mer eller mindre åpne narkotikamarkedet i sentrum og på Vaterland.

Refstad mottak har vært nødt til å leie inn profesjonelle sikkerhetsvakter, og det planlegges nå å sette opp gjerde og ha adgangskontroll på mottaket, skriver Aftenposten.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sinsen-arkitektur: Siloen som ble boligsameie

Selvaag har måttet justere - slik blir Sinsenveien 45-49

Hvem husker gamle Ringen kino?